+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

14-15 september arrangerades East Sweden Hack. Yrkesverksamma och studenter tävlade under 24 timmar om att skapa den bästa appen eller webbtjänsten till nytta för invånare och besökare i regionen. Vinnarna korades på i-Days i Norrköping den 18 september. Vann gjorde Klara Wingstedt, Caroline Granfeldt och Mikael Zackrisson med appen Linktivity som gör det enklare och roligare att uppleva East Sweden. Appen Primärt val utsågs till bästa hälsoappen och Spotify headhuntade skaparna bakom Intellitrip.

Linktivity

Klara Wingstedt, Mikael Zackrisson, Caroline Granfeldt är vinnare i East Sweden Hack 2013 med appen Linktivity.

Linktivity ger såväl invånare som besökare inspiration till upplevelser i regionen och har smarta kopplingar till Facebook för att kunna interagera med sina vänner. Den är byggd både för Android och iOS samt är byggd på öppen data från Linköpings kommun.

Linktivity

Vinner resa till Paris och konsulthjälp

Högsta pris i East Sweden Hack är resa, boende och inträde för hela laget till den internationella konferensen LeWeb Paris i december i år. Dessutom får det vinnande laget fortsatt konsulthjälp av app- och spelstudion Visiarc med syfte att få ut sin produkt eller tjänst på marknaden.

Juryns motivering

Juryn bestod av representanter från hackets medarrangörer. Deras motivering lyder:

”Högsta pris i East Sweden Hack 2013 går till en av de mest tekniskt avancerade apparna. På enbart 24 timmar har det vinnande laget lyckats bygga en tydlig och användbar app med stor marknadspotential. Vi tror att såväl besökare som invånare i region East Sweden kommer att ha nytta av Linktivity. Laget har tänkt till kring social integration och ansträngt sig för att skapa smarthet i knappar och funktioner. Dessutom är appen byggd både för iOS och Android vilket i sig är en stor utmaning på så kort tid.”

Bästa hälsoappen

Därtill delades priset ”E-health goes East” ut av Hälsans nya verktyg till appen ”Primärt val” skapad av Lars Johansson, Daniel Staaf och Mattias Lindh. Primärt val gör det enklare att välja vårdenhet i det fria vårdvalet och var ett av de tävlingsbidrag som juryn som helhet gillade bäst.

Primärt val

Daniel Staaf och Lars Johansson är vinnare av “E-health goes East” med appen Primärt val. Även Mattias Lindh är en del av laget.

Med en grafisk presentation rankas vårdenheter utefter upplevd kvalitet. Datan är hämtad från ”Mina vårdkontakter” och från vårdens egen patientenkät. I appen presenteras vårdcentraler, barnavårdscentraler och distriktssköterskor.

Primärt val

Hälsans nya verktyg ger det vinnande laget 20.000 kronor och konsultation för fortsatt utveckling av appen.

Spotify headhuntade bästa studenterna

Även Spotify var engagerade i East Sweden Hack för att headhunta de bästa studenterna till sitt event Student TechFest för Sveriges 101 främsta techtalanger. Den 27-28 september arrangeras eventet på Spotifys globala huvudkontor i Stockholm.

Fredrik Salin, Gustav Ernberg och Robin Silverhav som alla representerar tävlingbidraget Intellitrip blev handplockade av Spotify och blir bjudna på resa, boende och en hel helg med kunskap och kontakter.

Intellitrip

Fredrik Salin, Gustav Ernberg och Robin Silverhav är vinnare av Spotifypriset och får åka till Spotify Student TechFest.

Intellitrip är en ruttplanerare som gör användaren uppmärksam på olycksdrabbade platser. Appen bygger på olycksfallsdata från Transportstyrelsen.

Intellitrip

Om East Sweden Hack

East Sweden Hack är ett hackathon som arrangerades för första gången 14-15 september 2013. Uppdraget var att under 24 timmar skapa en app eller webbtjänst till nytta för invånare eller besökare i regionen. East Sweden Hack arrangerades av Skill i samarbete med Linköpings universitet, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Landstinget i Östergötland, Mjärdevi Science Park, Transportstyrelsen, Östgötatrafiken, i-Days, Hälsans nya verktyg, Rala, Visiarc, Configura och Spotify.

Läs om samtliga tävlingsbidrag här

För ytterligare information, kontakta

Klara Wingstedt, Linktivity: 072-224 27 21
Daniel Staaf, Primärt val: 070-297 08 80
Gustav Ernberg, Intellitrip: 070-763 39 30
Mona Jonsson, VD Hälsans nya verktyg: 070-891 92 91
Lena Miranda, VD Skill:070-529 56 45
Helena Nordström, projektledare East Sweden Hack: 070-277 67 00