+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Deltagarinfo

Deltagarinformation

Vi ser fram emot en kreativ och rolig helg tillsammans med nya värdefulla bekantskaper och erfarenheter. Här är allt du som deltagare behöver veta!

Tider

Hacket pågår 08.30-22.00 på lördagen 6/9 samt 08.00-21.00 på söndagen 7/9. Däremellan är lokalerna låsta och larmade. Se samtliga tider här!

Ni droppar såklart in den tid ni själva önskar på söndag morgon men vi gissar att även tidig morgontimma är dyrbar för er jakt på högsta priset

Hacket är öppet för allmänheten under kickoffen, hack tours och slutpresentationer, uppmuntra gärna era vänner och bekanta att titta förbi! Inträdet är självklart fritt även för dem. Skicka den här länken till era vänner!

Övergripande

Ni bjuds på all mat, fika och snacks som ni kan tänkas behöva under helgen

Vi håller till på creActive på Mjärdevi, Teknikringen 7 i Linköping. Prisutdelningen sker på Dataton, Teknikringen 22 i Linköping

Lösenordet till wifi kommer att stå på er namnskylt

Vi tillhandahåller förlängningssladdar och nätverkssladdar till det fasta nätverket. Mjärdevi kommer att sätta upp extra utrustning för att säkerställa att ni har en riktigt bra uppkoppling under hela helgen.

Ni tar med er egna datorer och ev läsplattor och telefoner att jobba med

Hacket kommer att livesändas på eastswedenhack.se

På hackets egen Spotify-lista kan ni lägga till låtar som ni vill höra under helgen

Under lördagen arrangeras ett mini-hackathon på bottenvåningen (ni arbetar på våningarna över bottenvåningen) under några timmar. Ni får gärna kolla in detta och, om ni hinner, visa upp vad ni gör för nyfikna barn och ungdomar.

Fredagen

Kl.16.00 på fredagen 5/9 samlas deltagare och partners för att kicka off helgen tillsammans med Silicon Vikings och en nyfiken allmänhet. Läs mer här! Hör av dig om du som deltagare INTE kan komma på kickoffen! Annars räknar vi med er!

Ni får gärna installera er vid era arbetsplatser redan på fredag kväll om ni önskar

Introduktionen på lördagen

Vi samlas på creActive kl.08.30 på lördagen 6/9. Efter att alla hämtat sin namnbricka och tagit för sig av kaffe och fralla börjar vi introduktionen.

Under introduktionen förväntas ert lag att presentera er idé muntligt inför samtliga på 1 minut

Efter introduktionen ska samtliga lag fotograferas innan ni tar plats vid era arbetsplatser på våning 2 och 3

Coaching

Under hela helgen finns app- och spelstudion Visiarc på plats för att bistå med hjälp. De kommer att utmärka sig genom Visiarc-tishor och finns där för er, så använd den möjligheten!

LEAD Incubator finns på plats under helgen för att bidra med coachning inför slutpresentationerna. Använd den möjligheten, presentationen kommer att vara avgörande för möjligheten att vinna!

Deadline och slutpresentationer

Söndag 7/9 kl.17.30 är deadline för själva arbetet med ert tävlingsbidrag

Det ni ska leverera på söndag kväll är en muntlig presentation på 3 minuter då vi vill att ni live-demonstrerar det ni byggt under helgen. Skicka därtill en kort beskrivning av ert tävlingbidrag samt minst en bild och gärna någon form av möjlighet för juryn att testa det ni byggt – detta skickas senast på söndagen kl.17.30 till helena@eastswedenhack.se. Ange ert tävlingsbidragsnamn i ämnesraden.

Se våra tips inför slutpresentationerna här!

Tänk på att svara tydligt på hur ert tävlingsbidrag svarar upp mot jurykriterierna som ni hittar här. Dvs tävlingsbidragets funktion, vilken nytta den bidrar med, hur den är unik, att den är schysst att använda samt att den är kommersiellt gångbar. Vill ni ha bonuspoäng ska ni dessutom tala om att ni använt flera datakällor samt hur ert tävlingsbidrag bidrar med samhällsnytta.

Juryn kommer att gå runt bland lagen under söndag eftermiddag för att skapa sig en bild av det ni gör. De har inför helgen tagit del av era beskrivningar av vad ni ska göra.

Datakällor

Vid frågor kring datakällorna, se kontaktuppgifter här! Några dataägare kommer även ha representanter på plats för att svara på frågor

Ansvariga på plats

Här ser ni vilka som är ansvariga på plats om det dyker upp eventuella frågor.

Lördag 6 september
08.30-15.00 Helena Nordström, 0702-77 67 00
15.00-22.00 Lena Miranda, 070-529 56 45

Söndag 7 september
08.00-13.00 Fredrik Larsson, 070-777 96 39, 070-213 60 12
13.00-21.00 Helena Nordström, 0702-77 67 00

Vid frågor, hör av er till helena@eastswedenhack.se