+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Tips inför slutpresentationen

På söndag kväll presenterar ni ert resultat för jury, partners och en nyfiken allmänhet. Det blir ett roligt och spännande moment och vi hoppas att ni ser fram emot att låta ert tävlingsbidrag lyftas fram i rampljuset. Här är några enkla tips inför presentationen.

Var kärnfulla

Ni har endast 3 minuter på er, vilket innebär att ni får fokusera på att enbart säga och visa det allra viktigaste.

Svara upp mot jurykriterierna

Tänk på att svara tydligt på hur ert tävlingsbidrag svarar upp mot jurykriterierna som ni hittar här. Dvs tävlingsbidragets funktion, vilken nytta den bidrar med, hur den är unik, att den är schysst att använda samt att den är kommersiellt gångbar. Vill ni ha bonuspoäng ska ni dessutom tala om att ni använt flera datakällor samt hur ert tävlingsbidrag bidrar med samhällsnytta.

Testa att allt funkar

Gå gärna till Dataton i god tid innan slutpresentationerna börjar. Kl.17.30-18.00 låter vi er testköra er demo på scenen. Det kan vara rätt skönt att veta att allt lirar.

Visa det ni byggt

Juryn vill inte se enbart skärmdumpar på er lösning. De vill allra helst se en live-demo där man får uppleva lösningen och se er klicka runt i den.

Ta hjälp!

Ta gärna hjälp av vår eminenta coach Viktor Månsson på LEAD. Han finns till för er under helgen och coachar er gärna i presentationsteknik.

Ha roligt!

Kanske lättare sagt än gjort när ni visar upp er baby för granskande ögon, men alla är här för att vi tycker att det är roligt. Jury och övrig publik är imponerade bara av allt arbete ni gjort under helgen. Så försök njuta av er tid på scenen! Det är självklart helt ok att låta den eller de lagmedlemmar som tycker det är roligast att prata inför folk göra det.