+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Mini-hackathon

minihackathon

Vill du lära dig att koda spel, hemsidor och appar, och är tjej eller kille mellan 7-17 år? Lördagen den 6 september kl. 10-12 eller kl. 13-15 är du varmt välkommen till de häftiga lokalerna på creActive i Linköping, där vi anordnar mini-hackathon för dig som vill lära dig koda. Höststarten av CoderDojo sker i samband med East Sweden Hack.

Den 6 september är det höstpremiär för CoderDojo Norrköping och Linköping. Det firar vi med att för första gången sedan vi startade den 8 mars 2014 göra en större dojo tillsammans i form av ett mini-hackathon.

Som deltagare får du välja mellan 3 olika ämnen beroende på vad du helst vill lära dig programmera: spel, webb eller robotar. Du behöver aldrig ha programmerat innan!

Viktig information

  • Om du inte kan ta med dig en bärbar dator, finns möjlighet att fylla i att man vill låna dator vid anmälan.
  • Om du är 12 eller yngre, så måste en förälder följa med under hela tiden.

Det finns totalt 58 platser den 6 september, först till kvarn gäller. Det finns en väntlista då platserna tagit slut, men sannolikheten att få en plats är väldigt låg då väldigt få avanmäler sig. Respektera detta, och kom inte till CoderDojo om du inte fått biljett. Fördelen med att skriva upp sig på väntlistan är att du automatiskt får inbjudan till kommande dojos, samt att vi ser hur stort anmälningstrycket är.

Om East Sweden Hack

East Sweden Hack är ett årligt återkommande hackathon, där studenter och näringslivet bildar lag för att göra nya webbsidor och appar. De har två dagar på sig, och evenemanget avslutas med att alla får visa upp vad de gjort. Vi tror att det är väldigt inspirerande för CoderDojo-deltagare att se hur ett hackathon går till, och få testa på det själv! På vårt mini-hackathon får tjejer och killar 7-17 år möjlighet att känna på hur roligt det är med ett hackathon, men bara 2 timmar och med mindre tävlingsfokus. Det kommer även finnas möjlighet att hälsa på lagen som tävlar.

Om CoderDojo

CoderDojo finns i 48 länder världen över. Läs mer om CoderDojo Norrköping på webbsidanTwitteroch Facebook. Läs mer om CoderDojo Linköping på webbsidanTwitter och Facebook. Tipsa gärna om oss till vänner/kompisar och bekanta.

Anmälan

Anmälan öppnar lördagen den 23 augusti kl. 10.00, exakt två veckor före evenemanget börjar.

Läs mer och anmäl dig här!