+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

ESH14

East Sweden Hack 2014 arrangerades den 5-7 september 2014 på creActive Mjärdevi Science Park i Linköping. Hacket arrangeras av Skill i tätt samarbete med en rad spännande aktörer.

GÅ 2.0 vann resa till Silicon Valley

Se prisutdelningen här eller varför inte titta på några av föredragen som arrangerades under East Sweden Hack

Prisutdelning from Skill on Vimeo.

Foto: Crelle

Foto: Crelle

GÅ 2.0 vann East Sweden Hack 2014

Grattis till årets vinnare: GÅ 2.0 med Erik Sandén, Sofie Lindblom, Anton Arbring och Johan Holmlund. Efter årsskiftet väntar en spännande innovationsresa till Silicon Valley. De får också fri konsultation av app- och spelstudion Visiarc.

Grattis även till vinnarna i kategorin E-health “Hälsotipsarn” som ger personaliserade hälsotips i realtid och i kategorin student till Coll, som vinner en hack-upplevelse på Spotifys huvudkontor. Läs mer om samtliga vinnare här!

Se höjdpunkterna från helgen i efterhand

Föredragen, presentationerna och prisutdelningen från 2014 års upplaga av East Sweden Hack.

Kick off med Silicon Vikings, Coderdojo och Sofie Lindblom

East Sweden Hack inleddes på fredagskvällen med en afterwork och kickoff. På programmet stod intressanta föreläsningar, mingel och mat.

Coder Dojo

Teamet bakom Coder Dojo, som är ett sätt att låta barn och unga lära sig programmera, berättar om tankarna bakom ett koncept som bland flera blivit populärare än lördagsgodis. Under lördagen körde vi ett välbesökt och uppskattat Coder Dojo.

Årets IT-tjej

Norrköpingsstudenten Sofie Lindblom som blivit utsedd till Årets IT-tjej av Microsoft inspirerar. Hon studerar sista året på civilingenjörsutbildningen Medieteknik på LiU samt jobbar på Spotify som studentambassadör och i designteamet. Sofie berättar om sin resa, vad vi kan göra för att åstadkomma en mer jämställd bransch och hur du överlever din scenskräck.

Så lyckas du i Silicon Valley

Bengt Eliasson på Silicon Vikings kommer från San Francisco och berättar om hemligheterna bakom att lyckas i Silicon Valley. Bengt har mer än 20 års erfarenhet inom affärsutveckling och har bland annat jobbat för IBM, Coop och Unilever. Han flyttade till Californien för att ta reda på kärnan i det hemliga receptet att lyckas med sin business. Under sitt föredrag delar Bengt med sig av sina reflektioner. Silicon Vikings kopplar samman Norden med Silicon Valley.

Helena Nordström introducerar kvällen

Helena Nordström, projektledare för East Sweden Hack, introducerar helgen och fredagens kick-off.