+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Peter Lindgren CEO VISIARC 2

Peter Lindgren med kollegor från Linköpingsbaserade app- och spelstudion VISIARC kommer att vara på plats på East Sweden Hack för att bistå med hjälp och vägledning. I bagaget har de med sig erfarenheter från ett av världens största hackathon där de vann tidernas största prissumma i ett hackathon. Vi tog en pratstund med VISIARC’s VD Peter som är laddad inför helgen.

Vad har du för förväntningar inför helgen?

Det blir spännande att få se lagens appar ta form och jag hoppas bli överraskad. VISIARC kommer att finnas på plats som resurs för lagen så vi kommer att se det hela på första parkett.

Vad mer exakt kommer ni att bidra med?

Vi kommer att hjälpa till i största allmänhet med allt ifrån goda råd vad gäller arkitekturer till konkreta kod- och användbarhetstips, eller kanske hjälpa till att göra research för att lösa något problem som dykt upp. Vi har snickrat appar sedan 2002 så något ska vi kunna bidra med. Efter hacket erbjuder vi vinnarna gratis konsultation som en del av vinsten.

Du har själv varit med och vunnit hackathon, kan du berätta om det?

Entusiastiska reste vi i form av en trio till London och kände oss på topp. Sedan mötte vi de andra lagen. Vi insåg direkt att vi hade några av de bästa teamen från några av världens mest framgångsrika spel- och apputvecklare jämsides på startlinjen. Kalldusch. Men vi bestämde att vi åtminstone skulle ge järnet för att kanske kunna ge dem en match. Tiden gick och knappt utan sömn var det demodags för juryn. Finalisterna annonserades och vi var med, skön känsla. Lite genrep och sedan lajvdemo för alla tusentals besökare i publiken inklusive internationell press. Det är en utmaning att lajvdema sin app, men i strålkastarljus och på prototyphårdvara och nästan tomt batteri blir det lite extra spännande. Slutet gott och vann gjorde vi. Tidernas största prissumma vunnet i ett Hackathon blev belöningen, 50,000 € som återinvesterades i bolaget. Galet och roligt!

 

Är du nyfiken på att träffa Peter men är inte en hackdeltagare? Under helgen hålls föredrag öppna för allmänheten. Kom förbi och inspireras och passa på att byta några ord med Peter eller hans kollegor.