+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

East Sweden Hack

Transportstyrelsen är ny medarrangör till East Sweden Hack. De kommer att tillhandahålla ett olycksfallsregister – data som man nu uppmanar deltagare i East Sweden Hack att bygga appar eller webbtjänster kring till nytta för det omgivande samhället.

Transportstyrelsen är en mycket ”informationstung” myndighet som hanterar och äger stora mängder information som är av intresse för medborgare och näringsliv. De är en av fyra myndigheter som av regeringen är utsedda som så kallade utvecklings­myndigheter, där Transportstyrelsen har ansvar för informationsområdena Fordon och Förare. De applikationer som finns mot Transportstyrelsens data ligger högt på nedladdningslistorna.

Transportstyrelsen har nyligen fattat beslut om en offensiv satsning på att tillhandahålla öppet data. De kommer under hösten att publicera det data som redan idag är öppet. Samtidigt startar ett arbete att gå igenom vilka informationsresurser som är av högst samhällsintresse, och som de med rimlig insats kan avidentifiera för att på så sätt göra till öppet data.

Läs mer om datan här

Mer information om datan kommer att publiceras här inför hacket