+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Lördagen den 22 februari är det Open Data Day. Välkommen att uppmärksamma dagen genom att komma och lyssna på vårt lunchsamtal om öppen data och offentlig sektor. Fyra paneldeltagare kommer att ge sin syn på öppen data och belysa frågeställningar kring öppen data. Öppet för allmänheten.

East Sweden Hack bjuder på en enklare lunch för de som har föranmält sig.

Tid: Lördag 22 feb kl.14.00-15.00
Plats: Skills kontor på Repslagaregatan 19, Linköping
Anmälan: Anmäl dig här!

Se sändningen live här!

Paneldeltagare

Christian Gustavsson, Kommunalråd Linköpings kommun.“Tillgängliggör kommunens ekonomisystem med ett öppet API.” Christian har i olika sammanhang vurmat för den transparens som uppstår i offentlig sektor när mer och mer information finns tillgänglig för medborgarna. På förra årets East Sweden Hack diskuterades hans radikala ide om vad som skulle hända om alla hade möjlighet att se rakt in i kommuners ekonomisystem.

 

 

Jocke Jardeberg, Internetchef Helsingsborgs kommun“Fler ska kunna få enkel insyn i hur staden sköts”. Jocke är en välkänd internetvisionär som just nu arbetar som internetchef på Helsingborgs stad. Ett av projekten där handlar om att öppna upp all den data som finns tillgänglig i kommunen för att medborgarna ska kunna ta del av den (Jocke deltar via Google Hangout)

 

 

Helene Gestrin, Kammaråklagare.“Lexbase är bara början”Helene är kammaråklagaren från Linköping som gjort sig känd på Twitter för sitt folkbildande anslag om rättsväsendet och de juridiska komplicerade frågor som uppstår i kölvattnet av samhällets digitalisering, och när offentliga men ibland känsliga uppgifter blir mer lättillgängliga.

 

 

Fredrik Eriksson, IT-strateg Linköpings kommun“Data som är tillgänglig skapar nya möjligheter som offentlig sektor inte kan förutse.”Fredrik är en drivande kraft bakom samordningen kring hur Sveriges kommuner i allt större utsträckning öppnar upp sin data. Idag finns tekniken, utmaningen är att förstå effekterna av den utveckling som pågår och inte minst att samordna alla initiativ för att ta tillvara på resurserna och den samlade kompetensen på bästa möjliga sätt.