+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Marcus Nygren blir projektledare för East Sweden Hack 2015

Om Marcus Nygren får bestämma blir East Sweden Hack den 5-6 september ett sjukt kul event som attraherar människor av många olika slag och som visar upp regionen East Sweden som innovationsledare och innovationshub.

Och Marcus får bestämma. För det är han som har fått jobbet att vara projektledare för East Sweden Hack 2015.

– Jag blev väldigt, väldigt överraskad när jag fick frågan, säger Marcus. Men när överraskningen väl hade lagt sig blev jag jätteglad och satte genast igång med att fundera på hur man skulle kunna göra ett redan bra event ännu bättre.

Vid ett förberedande partnermöte inför East Sweden Hack i januari 2015 presenterade Marcus sina idéer för medarrangörerna som blev mycket entusiastiska både gällande föreslagna temat Internet of Things och ambitionsnivån.

– Jag vill att vi med East Sweden Hack 2015 blir unika inte bara i Sverige utan i hela världen, säger Marcus. Redan första året var East Sweden Hack ett föredöme för resten av Sverige eftersom man var det första hacket som använde öppen data. Nu fortsätter vi traditionen genom att bli först i Sverige med temat Internet of Things, och att därmed kombinera öppen data med öppen hårdvara.

24-årige Marcus läser till civilingenjör och går fjärde året på Medieteknik i Norrköping. Vid East Sweden Hack 2013 var han deltagare. Under East Sweden Hack 2014 var han med och arrangerade CoderDojos minihackathon för barn och unga. Marcus har dessutom erfarenhet som studentambassadör för Spotify och från deltagande i Gothenburg Startup Hack, Hack the Globe, Spotify Monkey Musik Challenge med mera. Marcus är dessutom egen företagare och har alltså en fot i entreprenöriell verksamhet, en fot i näringslivet och en fot i studentlivet.

– Jag gör det här för deltagarnas skull (East Sweden Hack 2013 var mitt första hack), för regionens skull (ett sådant här hack är en chans att visa vad Linköping, Norrköping och regionen står för) samt för min egen skull (det är sjukt kul!).

Just öppenhet och att inspirera andra till att upptäcka glädjen med innovationer och teknik är något som ligger Marcus varmt om hjärtat.

– East Sweden Hack 2015 kommer att vara ett event där du kan komma och ha skitkul med teknik oavsett vem du är!