+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

fredrik_eriksson_2Vi tog en pratstund med Fredrik Eriksson, IT-strateg på Linköpings kommun som är en av de aktörer som tillhandahåller öppna datakällor till årets East Sweden Hack som går av stapeln den 5-7 september 2014. Anmäl dig till hacket här!

Kan du kort beskriva era datakällor?

Vi har en väldigt stor bredd och variation på våra öppna data vilket gör att dom kan användas i många olika typer av lösningar och målgrupper, gärna i kombination med varandra eller med våra partners öppna data. Kolla in datakällorna här!

Finns det någon särskild typ av app eller webbtjänst som du hoppas på att få se?

Nej, egentligen inte, min förhoppning är däremot att lagen som är med i East Sweden Hack i år kommer att presentera en stor bredd på sina lösningar. Vi hoppas att lagen som är med i år har ännu större fantasi och kan erbjuda en stor variation på sina tävlingsbidrag.

Finns det något du inte vill se?

Kopior av sådant som redan finns och lösningar som inte ger en aha-upplevelse, istället vill man tänka att – “Det där var fiffigt, bra idé”

Vad har du för tips eller råd till deltagarna?

Gör ett ordentligt förarbete med omvärldsbevakning och att utveckla idén. Jag ser fram emot att se alla tävlingsbidrag och vi finns på plats för att ge support.

Linköpings kommuns data

Befolkningsstatistik, kvalitetsarbete, geodata, trafik, livsmedelskontroll, radon, luftkvalitet
Arenabolagets evenemangsdatabas
Kontaktperson: Naris Radetinac, Naris.Radetinac@linkoping.se, 013-206882