+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Kickoff med Silicon Vikings

Silicon Vikings

Kickoff med Silicon Vikings, fredag 5 september kl.16.00-18.30

Kom och bli en del av uppstarten av årets upplaga av East Sweden Hack. En perfekt After Work för såväl deltagare och partners som för er som är nyfikna på hackathons, East Sweden och Silicon Valley.

Plats: creActive, Teknikringen 7, Mjärdevi Linköping

16.00-16.15 Om East Sweden Hack

Hack-crew berättar om vad som ska hända under hack-helgen.

16.15-17.00 Så lyckas du i Silicon Valley

Bengt Eliasson på Silicon Vikings kommer från San Francisco och berättar om hemligheterna bakom att lyckas i Silicon Valley. Bengt har mer än 20 års erfarenhet inom affärsutveckling och har bland annat jobbat för IBM, Coop och Unilever. Han flyttade till Californien för att ta reda på kärnan i det hemliga receptet att lyckas med sin business. Under sitt föredrag kommer Bengt dela med sig av sina reflektioner. Silicon Vikings kopplar samman Norden med SIlicon Valley.

17.00-17.15 Årets IT-tjej

Norrköpingsstudenten Sofie Lindblom som blivit utsedd till Årets IT-tjej av Microsoft inspirerar. Hon studerar sista året på civilingenjörsutbildningen Medieteknik på LiU samt jobbar på Spotify som studentambassadör och i designteamet. Sofie berättar om sin resa, vad vi kan göra för att åstadkomma en mer jämställd bransch och hur du överlever din scenskräck.

17.15-17.35 Coder Dojo

Teamet bakom Coder Dojo, som är ett sätt att låta barn och unga lära sig programmera, berättar om tankarna bakom ett koncept som bland flera blivit populärare än lördagsgodis.

17.35-18.30 Mat och mingel

Vi bjuder på enklare mat och dryck samt en möjlighet att träffa grymt trevliga och intressanta människor.

Anmälan

Eventet är kostnadsfritt och öppet för allmänheten. Dock begränsat antal platser.

Anmälan till helena@eastswedenhack.se