+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

ESH13

East Sweden Hack 2013

East Sweden Hack arrangerades första gången i september 2013. Med hjälp av arrangörernas öppna data var deltagarnas uppdrag att skapa webbtjänster eller appar till nytta för invånare eller besökare i regionen. Totalt 10 lag deltog varav hälften var högskolestudenter och hälften yrkesverksamma. De flesta kom från regionen och några hade rest från andra delar av landet.

Ett krav var att använda minst en angiven datakälla. Lagen bestod av 2-3 personer och de hade 24 timmar på sig att planera, programmera, designa och slutligen presentera sina tävlingsbidrag för en jury.

Lagen hade tillgång till coaching av app- och spelstudion Visiarc under helgen och kunde ta del av inspirerande och peppande föredrag av bland annat Heidi Harman, grundare av GeekGirlMeetUp och Göran Rydqvist, grundare av Configura.

Högsta pris var resa, boende och inträde för hela laget till Le Web i Paris. Dessutom 10 timmars fri konsultation efter hacket av app- och spelstudion Visiarc. Därtill en särskild kategori inom området hälsa där vinsten består av 20.000 kronor för att jobba vidare med idén samt fri konsultation. Dessutom fick de tre bästa studenterna inträde, resa och boende till Spotifys studentkonferens där de 101 främsta talangerna i Sverige deltar. Prisutdelningen skedde på i-Days i Norrköping den 18 september 2013.

East Sweden Hack 2013