+46 (0)13-20 57 57 info@eastswedenhack.se

Presenteras av Hälsans nya verktyg

De lag som väljer att skapa ett tävlingsbidrag inom området hälsa kan vinna 20.000 kronor och konsultation för att få ut tävlingsbidraget på marknaden.

För tävlande inom den här kategorin gäller fortfarande att använda minst en av våra partners öppna data men vi ni får också gärna använda kommersiella plattformar ute på marknaden som t ex Runkeepers Health Graph API, Samsungs S Health SDK eller Microsofts HealthVault.

Hälsa är ett brett område som inkluderar allt från att träna, förebyggande aktiviteter till lösningar som bidrar till rehabilitering och som stöttar vid kroniska sjukdomar. Vi tror att spännande lösningar kan skapas när man kombinerar data från East Sweden Hacks partner med utmaningen att bidra till att lösa framtiden hälsoutmaningar.

Juryn består av Dag Forsén och Mona Jonsson på Hälsans nya verktyg. Förslagen kommer i tillägg till de övriga jurykriterierna att bedömas utifrån individnytta i kombination med potentiell positiv inverkan på samhällsutmaningar relaterade till hälso-området.

Juryn förbehåller sig rätten att endast dela ut priset om det finns tillräckligt med tävlingsbidrag inom området.

Läs mer om förra årets vinnare i kategorin

Men vad menar vi med hälsa?

Hälsa är oerhört brett. Utan att servera exakta tävlingsbidragsidéer så kan vi nämna lite buzzwords som kan vara till hjälp och få er att inse att många utan våra partners öppna datakällor kan handla om hälsa: pollenallergi, D-vitamin från solen i relation till depression, hudcancer är en av de sjukdomar som växer mest, kollektivtrafik i kombination med träning, turistiska upplevelser för att må bra, luftkvalitet, tillgänglighet, befolkningsutveckling, kunskap/lärande, tillgänglighet till vårdcentraler etc.